23948sdkhjf

100 klimasikrede P-pladser til ny Lidl i Hedensted

Når Lidl slår dørene op for sin nye butik i Hedensted, indvies også et helt nyt klimasikret parkeringsareal, som håndterer både regnvandet fra taget og p-pladsen.

I Hedensted i det sydøstlige Jylland vokser indkøbsmulighederne for byens borgere.

Her åbner Lidl nemlig om ganske kort tid en hel ny 1100 m2 stor butik midt i byen på hjørnet af Kirkegade og Dalbyvej.

Ud over masser af nye varenumre på hylderne, vokser byen også med godt 100 parkeringspladser, der anlægges som en klimavej med en permeabel asfaltkonstruktion fra NCC.

Det fortæller NCC i en pressemeddelelse. 

Det klimasikrede parkeringsareal håndterer ikke blot regnvandet, der falder på parkeringsarealet, det håndterer også regnvandet fra taget af bygningen.

Der er derfor tale om en samlet regnvandshåndtering, som lokalt afleder regnvandet og derfor er uafhængig af det eksisterende regnvandssystem.

- Det smarte ved løsningen er, at regnvandet fra taget ledes ind under asfaltbelægningen på p-pladsen i stedet for at blive ledt til et separat regnvandssystem som ved traditionelle løsninger. På den måde håndteres regnvand fra taget sammen med det regnvand, der falder på parkeringsarealet, siger Michael Brask, klimavejsekspert og salgschef i NCC Industry.

- Et klimasikret p-område med permeable asfaltbelægninger og bærelag er en oplagt løsning til parkeringsarealer som for eksempel pladsen ved Lidl i Hedensted. Det er ikke dyrere at anlægge sådan en konstruktion, fordi man slipper for at grave store rørsystemer ned og installere tilslutninger til kloaksystemet, forklarer Michael Brask.

Konceptet fra NCC er bl.a. blevet brugt til sikring af 300 p-pladser ved den nye uddannelsesby CAMPUS Køge og ved Irmabyen i Rødovre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142